Laitan kirjan pois ja sammutan valon. Haen mukavan asennon ja valmistaudun nukkumaan. "Mä en ole oikein varma, että tykkään tästä," sanoo ääni pääni sisällä. "Ai mistä et tykkää?" kysyy toinen ääni. "No tästä. Mistään," ensimmäinen vastaa. "Siis nukkumaanmenosta?" "Eikun, tästä. Elämästä." 

"Mä luulen, että mua vähän ahistaa," sanoo ensimmäinen ääni hetken hiljaisuuden jälkeen. "Sua ahistaa aina," toteaa toinen. "No nii, mut kun, ahistaa vaan," selittää ensimmäinen. "Mä en tajua tota ainaista ahistamista. Ei oo ees mitään syytä!" keskusteluun puuttuu kolmas ääni. "No ei ole ei," myöntelee toinen. "Niin mut kun, noi työjutut..." yrittää ensimmäinen. "Sä hoidit ne kunnialla, päästä jo niistä irti!" huokaisee toinen. "Mut sit noi seuraavat jutut," vänkää ensimmäinen. "Sä hoidat ne ihan yhtä lailla," kolmas kivahtaa jo vähän ärtyneenä.

"Niin, mut sit on toi aamu," ensimmäinen lopulta tuumaa. "Joo, no niin on ja se kyllä vähän ahistaa," myötäilevät niin toinen kuin kolmaskin. "Sitä helpottais jos alkaisit nukkua, etkä vatvois jotain ahistuksia asioista, jotka ei vielä edes ole tapahtuneet," toinen järkeilee. "Niin kai, mut en voi mitään sille, et vaan ahistaa," sanoo ensimmäinen vähän alistuneena ja selvästi ahdistuneena. "Jos vaikka vähän kirjoittaisit?" kolmas ehdottaa.

"Joo!" huudahtaa ensimmäinen ja keksii: "Kirjotetaan vaikka tästä keskustelusta!"  "Mitä järkeä siinä muka on?" kysyy kolmas. "Nyt mua vähän ahistaa," sanoo toinen. "Ai mikä?" utelee ensimmäinen. "No kun mä halusin vaan nukkua," toinen vastaa ja jatkaa: "kun ennen pitkää on se aamukin ja pitää taas herätä." "Olet ihan oikessa kyllä," myöntelevät ensimmäinen ja kolmas. "Kirjoitetaan silti, vaikka ihan vähän," ensimmäinen pyytää ja toinenkin myöntyy: "Okei, ihan vähän sitten."

Otan jo kertaalleen sulkemani koneen ja alan kirjoittaa, ihan hilppasen vain. Äänistä päässäni, jotka eivät oikeasti ole mitään ääniä, vaan ihan vain risteileviä ajatuksia. Pääni sisällä on jatkuva keskustelu käynnissä. On ahdistus. On järki. On tunteet. Ja ne käyvät loputonta väittelyä keskenään.