Kyllästyn ja tylsistyn helposti. En jaksa keskittyä juttelemaan vaan odotan vain sopivaa hetkeä paeta kirjan tai elokuvan tai tv-sarjan pariin. Tunnen huonoa omaatuntoa siitä, etten jaksa viettää aikaa perheen kanssa vaan haluan omien juttujeni pariin, tekemään jotakin sellaista, mikä ravistelee sisintä, mikä tuntuu jossakin.

Jos minulta kysytään - jos itse itseltäni kysyn - mitä elämältäni haluan, vastaan kaipaavani vain perhettä ympärilleni ja tavallista turvallista tapahtumaköyhää elämää. Sellaista on elämäni ollut joskus, sellaista on elämäni toisinaan nytkin. Elämä on sellaista silloin kun ei paljon tapahdu, mutta minullehan useimmiten tapahtuu, sillä pienetkin asiat kuormittavat mieltäni paljon. 

Pienetkin asiat saavat tunteet heittelemään ja valitan sitä, miten elämä on niin raskasta ja haluaisin paeta elämääni, itseäni jonnekin. Kuitenkin huomaan kaipaavani draamaa ja isoja asioita, sillä ilman niitä en koe tarpeeksi isoja tunteita. En koe elämyksiä, en jännitystä, en jännitteitä. En koe eläväni elämisen arvoista elämää. Vaikka elänkin juuri sitä. Tavallista perhe-elämää rakastaen ja riidellen.

Vuosia sitten elämäni oli hurjassa pyörremyrskyssä, joka oli ihmeellisempää ja elämysrikkaampaa kuin yksikään elokuva tai kirja, ainakin mitä romantiikkaan ja ihmissuhdedraamaan tulee. Ystävänikin sanoivat, ettei heidänkään enää tarvitse lukea iltalehtiä tai katsoa telkkaria; riittää että juttelee minun kanssani ja kuuntelee touhujani. Olin hajoamispisteessä, halusin pois, halusin tylsää ja rauhaa, mutta elämä vei.

Nyt minulla on taas tylsää ja rauhaa ja olen monesti rauhaton. Uppoudun telkkarisarjoihin, elokuviin ja kirjoihin saadakseni väriä ja kokemuksia elämääni. Luen kirjoituksiani elämäni pyörremyrsky-ajaltani, jota minulla yhtaikaa on ja ei ollenkaan ole ikävä. 

Tiedän, miten haluan elää ja elän sen mukaan. Pala minusta haluaisi elää nopeammin, lujempaa. Kokea ja elää kuin viimeistä päivää. Hajota ja hajottaa. Enkä sitten kuitenkaan. Tavallinen vaan on niin tylsää. Tylsä on hyvästä, vaikka siihen puutuukin.